Directe Toegang Fysiotherapie

DTF - directe toegang fysiotherapie

Geen doorverwijzing nodig!

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, u heeft geen verwijzing meer nodig. U mag uiteraard altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. En dat biedt een belangrijk voordeel: u werkt ‘direct’ aan uw herstel!

Overigens zal uw fysiotherapeut de huisarts over het algemeen informeren.

 Verzekering

Fysiotherapie en uw Verzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Het is mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U wordt aangeraden om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

 

Wees zorgvuldig met uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. (Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polis van uw zorgverzekeraars is opgenomen. Kijk voor meer polisinformatie op www.kiesbeter.nl).

Verzekering Fysiotherapie
Kwaliteit

 Kwaliteit

Screening

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dat wordt vastgesteld of er geen belemmering voor de behandeling is en of u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent.